In het Magazine vindt u artikelen over activiteiten in en rondom Fochteloo en de Knolle.
Uw artikel over een gebeurtenis in Fochteloo of de Knolle is welkom, stuur het op naar website@fochteloo.nl.

Ies kold het jaar uut.

Zoals ieder jaar was er op oudejaarsdag een gezellige bijeenkomst in dorpshuis “Et Legien” met een oudejaarsconference van de Korhoenders. Aan de hand van sketches namen ze het hele jaar door.

Op het podium was een decor neergezet van het ijshokje van ijsclub “Eensgezindheid”.De koek en zopie werden verzorgd door zogenaamde bestuursleden en er kwamen verschillende bezoekers hun schaatsen onderbinden en oude herinneringen aan het voorbije jaar ophalen.

Er kwamen vele activiteiten voorbij zoals de snertactie, de greppeltocht, het paasvuur,de fietstocht, met de jeugd naar speelstad Oranje,het dorpsfeest met o.a. de trekkertrek, de vleesactie en het novemberfest. Een mooi jaar waarbij het paasvuur voor velen toch wel het hoogtepunt was. Op een prima nieuwe locatie, compleet met muziek en catering trok het een recordaantal bezoekers.


Natuurlijk was er ook een stunt uitgehaald, de eerste poging was om in Madurodam de uitkijktoren(de 7) te ontvreemden. Helaas, dat feestje ging niet door, eerst was de politie te dicht in de buurt en later bleek de 7 aan een groot blok beton vast te zitten.


De tweede poging, een heel andere stunt bleek een groot succes. Alle bewoners van Fochteloo kregen zogenaamd een brief van de KPN. Het ging over de aanleg van een nieuw glasvezelnetwerk in de gemeente. Enkele dorpen zijn al aangesloten en men is bezig met de rest van de gemeente. Het zou voor Fochteloo betekenen dat de internetsnelheid 30 keer sneller zou worden. Wanneer 90% van de adressen in Fochteloo zou aangeven geïnteresseerd te zijn , zou het plan worden gerealiseerd. Men kon zich vrijblijvend aanmelden d.m.v een enquête op de site van Fochteloo. Wanneer je dat voor 1 januari 2015 zou doen, kreeg je gratis een iPad mini.

Het publiek in de zaal werd onrustig, rumoerig, was erg verbaasd en het bleek dat velen er waren ingetuind.

Er was onder de inwoners ook ongeloof en wantrouwen geweest over de brief, de KPN kreeg meerdere telefoontjes, maar konden natuurlijk niets over deze actie terugvinden. Een geweldige stunt met een leuk staartje. Dorpsbelang neemt de grote interesse serieus en onderneemt actie om de aanleg van de glasvezelverbinding uiteindelijk tot stand te brengen.


Ten slotte werden een aantal personen in het zonnetje gezet. Tjeerd van Weperen, al 30 jaar lid van de Korhoenders en afscheid na 5 jaar van Jaap Meijer.Kees Timmerman, die helaas stopt als beheerder, neergezet in een sketch,snel fietsend met altijd opgestroopte mouwen en zijn uitbundige begroeting.


En ten slotte een blijk van waardering voor dorpsverslaggever Janny Jansen.

Ter afsluiting van de middag en het oude jaar was er een spetterend mooi vuurwerk op het naastgelegen voetbalveld.


Geplaatst op 16 november 2014.

Stamppot buffet.

In de namiddag van 15 november j.l. vond in samenwerking met Et Legien een door Dorpsbelang Fochteloo georganiseerd stamppot buffet plaats.

Het doel was om de onderlinge contacten te verbeteren resp. te onderhouden.

Het idee om deelnemers aan het buffet een zelfgemaakte stamppot te laten meenemen en van elkaars kookkunst te laten proeven is geslaagd. Mies zorgde voor een heerlijke fruitsalade, als toetje na de stamppot.

Mede door de tafelopstelling, kwaliteit, diversiteit aan smaken stamppot en gemotiveerde barmedewerkers ontstond een gezellige ongedwongen sfeer. Door bewust geen achtergrondmuziek te presenteren was onderling een gesprek zonder stemverheffing mogelijk .

Fam. de Wit van den Berg maakte als nieuwe dorpelingen van de gelegenheid gebruik, kennis te maken met de aanwezige bewoners uit Fochteloo, namens iedereen van harte welkom in het dorp.

Het succes van dit stamppot buffet geeft vertrouwen in een minstens zo geslaagde taarten lunch die op 21 maart 2015 georganiseerd wordt.

Deze schaal was het eerst leeg. Persoon xxx. (Bij redactie bekend.) werd betrapt bij een poging de schaal uit te likken.

Uniek, de stamppot op en de rookworst nog niet. Omgekeerde wereld.
Hoe maak je van 1 gehaktbal 2 , Philip weet de oplossing.
Wil je nog een keer opscheppen kom je te laat.
De eerste deelnemers komen binnen en plaatsen hun stamppot op de buffet tafel.
Met mate eten? Geen gebruik in dit dorp. Een deelnemer was verlaat en toen konden we weer verder.

GEZELLIG.